Pulpety wołowe z czerwoną kapustą

Pulpety wołowe z czerwoną kapustą

3.3 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    15 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    6 gałązek
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    400 g
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
    1 płaska łyżeczka
  • imbiru, suszonego, mielonego
    2 szczypty
  • bułki tartej
    15 - 20 g
  • jajko
    1
  • soli
    2 łyżeczki
  • czerwonej kapusty pokrojonej na 3-4 cm kawałki
    700 g
  • ziaren sezamu do posypania
    2 łyżki
  • pomarańcze ekologiczne
    2
  • wody
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 321 kcal / 1347 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 29.4 g
Błonnik 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...