Urządzenia i Akcesoria
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 płaska łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
15 - 20 g bułki tartej
-
1 jajko
-
2 łyżeczki soli
-
700 g czerwonej kapusty pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
2 łyżki ziaren sezamu do posypania
-
2 pomarańcze ekologiczne
-
50 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.3 g
Kalorie
1347 kJ /
321 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7.1 g
Węglowodany
29.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1h 20min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1h 45min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1h 30min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1h
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10min
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2h
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1h 5min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2h 15min