Pulpety wołowe z czerwoną kapustą

Pulpety wołowe z czerwoną kapustą

3.3 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 1 płaska łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
  • 15 - 20 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki soli
  • 700 g czerwonej kapusty pokrojonej na 3-4 cm kawałki
  • 2 łyżki ziaren sezamu do posypania
  • 2 pomarańcze ekologiczne
  • 50 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 28.3 g
Kalorie 1347 kJ / 321 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 7.1 g
Węglowodany 29.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...