
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia15 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście6 gałązek
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku1 płaska łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego2 szczypty
-
bułki tartej15 - 20 g
-
jajko1
-
soli2 łyżeczki
-
czerwonej kapusty pokrojonej na 3-4 cm kawałki700 g
-
ziaren sezamu do posypania2 łyżki
-
pomarańcze ekologiczne2
-
wody50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
321 kcal /
1347 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska