Urządzenia i Akcesoria
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 płaska łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
15 - 20 g bułki tartej
-
1 jajko
-
2 łyżeczki soli
-
700 g czerwonej kapusty pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
2 łyżki ziaren sezamu do posypania
-
2 pomarańcze ekologiczne
-
50 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.3 g
Kalorie
1347 kJ /
321 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7.1 g
Węglowodany
29.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 min
Knelki z piersi kurczaka
1 godz. 20 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej
45 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min