
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
- 1 płaska łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
- 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
- 15 - 20 g bułki tartej
- 1 jajko
- 2 łyżeczki soli
- 700 g czerwonej kapusty pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 2 łyżki ziaren sezamu do posypania
- 2 pomarańcze ekologiczne
- 50 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 321 kcal / 1347 kJ
- Białko
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 godz. 10 min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Warzywa w sosie holenderskim
1 godz. 10 min
Kurczak z młodymi ziemniakami i surówką z selera
3 godz. 5 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min