
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z dorszem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
filetów z dorsza, bez skóry i ości, świeżego, podzielonych na 6 kawałków600 g
-
mleka300 g
-
kapusty włoskiej12 liści
-
woda gorąca, ilość do sparzenia liści kapusty
-
soli2 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
sera gouda pokrojonego w plastry150 g
-
filetów z dorsza, bez skóry świeżego, bez skóry i ości, podzielonych na 6 kawałków600 g
-
musztardy francuskiej6 czubatych łyżeczek
-
wody800 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego, do podania1 łyżeczka
-
skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, do dekoracji1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
237 kcal /
993 kJ
Białko
30.3 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
12.6 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
1 godz. 10 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Makaron penne z małżami
1 godz. 5 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min