Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g filetów z dorsza, świeżego, bez skóry i ości, podzielonych na 6 kawałków
- 300 g mleka
- 12 liści kapusty włoskiej
- woda, wrząca, ilość do sparzenia liści kapusty
- 2 łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g sera Gouda, pokrojonego w plastry
- 6 czubatych łyżeczek musztardy francuskiej
- 800 g wody
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, do podania
- 1 - 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 993 kJ / 237 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka w kokilkach na parze
45min
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
1 Std. 10 Min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1h 35min
Pstrąg marynowany
25h 35 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 Std.
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1h 35min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 Std.
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1h 40min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 Std. 10 Min
Karp w szarym sosie
1 Std. 10 Min
Cebule faszerowane wątróbką
1 Std. 55 Min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 Std. 10 Min