Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g filetów z dorsza, bez skóry i ości, świeżego, podzielonych na 6 kawałków
- 300 g mleka
- 12 liści kapusty włoskiej
- woda, gorąca, ilość do sparzenia liści kapusty
- 2 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g sera gouda, pokrojonego w plastry
- 600 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżego, bez skóry i ości, podzielonych na 6 kawałków
- 6 czubatych łyżeczek musztardy francuskiej
- 800 g wody
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, do podania
- 1 - 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 993 kJ / 237 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 Std.
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1h 40min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 Std. 5 Min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 Std. 30 Min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1h 35 min
Pstrąg marynowany
25h 35min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 Std.
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1h 35 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min