Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z dorszem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
600 g filetów z dorsza, bez skóry i ości, świeżego, podzielonych na 6 kawałków
-
300 g mleka
-
12 liści kapusty włoskiej
-
woda gorąca, ilość do sparzenia liści kapusty
-
2 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g sera gouda pokrojonego w plastry
-
600 g filetów z dorsza, bez skóry świeżego, bez skóry i ości, podzielonych na 6 kawałków
-
6 czubatych łyżeczek musztardy francuskiej
-
800 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego, do podania
-
1 - 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.3 g
Kalorie
993 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
12.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 godz. 35 min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1 godz.
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 godz. 10 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min