Gołąbki z dorszem

Gołąbki z dorszem

4.0 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • filetów z dorsza, bez skóry i ości, świeżego, podzielonych na 6 kawałków
    600 g
  • mleka
    300 g
  • kapusty włoskiej
    12 liści
  • woda gorąca, ilość do sparzenia liści kapusty
  • soli
    2 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • sera gouda pokrojonego w plastry
    150 g
  • filetów z dorsza, bez skóry świeżego, bez skóry i ości, podzielonych na 6 kawałków
    600 g
  • musztardy francuskiej
    6 czubatych łyżeczek
  • wody
    800 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego, do podania
    1 łyżeczka
  • skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, do dekoracji
    1 - 2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 237 kcal / 993 kJ
Białko 30.3 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 12.6 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...