
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 plastrów wołowiny (np. z polędwicy), o grubości 1-1,5 cm
- 5 ząbków czosnku
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 150 g zielonych oliwek, bez pestek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- 1 liść laurowy, świeży
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 250 g wody
- 500 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 814 kcal / 3405 kJ
- Białko
- 75 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Węglowodany
- 42 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Knelki z piersi kurczaka
1 godz. 20 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz. 45 min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
55 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min