Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 plastrów wołowiny (np. z polędwicy), o grubości 1-1,5 cm
- 5 ząbków czosnku
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 150 g zielonych oliwek, bez pestek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- 1 liść laurowy, świeży
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 250 g wody
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3405 kJ / 814 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 Std.
Rolada z boczku i schabu
11 Std. 40 Min
Roladki z piersi indyka
2 Std. 30 Min
Wołowina z pieczarkami
30 Min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2óra 45p
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 Std.
Schab z kiszoną kapustą
50min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 Std. 10 Min
Kurczak słodko-kwaśny z ryżem
50min