Roladki po prowansalsku (Alouettes)

Roladki po prowansalsku (Alouettes)

3.5 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • plastrów wołowiny (np. z polędwicy), o grubości 1-1,5 cm
    8
  • ząbków czosnku
    5
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • oliwy z oliwek
    3 łyżki
  • zielonych oliwek, bez pestek
    150 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • tymianku, suszonego
    1 szczypta
  • liść laurowy, świeży
    1
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • białego wina, wytrawnego
    80 g
  • wody
    250 g
  • ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 814 kcal / 3405 kJ
Białko 75 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...