
Urządzenia i Akcesoria
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
plastrów wołowiny (np. z polędwicy), o grubości 1-1,5 cm8
-
ząbków czosnku5
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 1 cm kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
oliwy z oliwek3 łyżki
-
zielonych oliwek, bez pestek150 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
tymianku, suszonego1 szczypta
-
liść laurowy, świeży1
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
białego wina, wytrawnego80 g
-
wody250 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
814 kcal /
3405 kJ
Białko
75 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska