Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g polędwicy wołowej, w kawałku
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 12 liści bazylii, świeżej
- 800 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1640 kJ / 393 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina z pieczarkami
30min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
1 Std. 45 Min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Sauté z cielęciny
1h 25 min
Kurczak w winie
1h 50 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h 45min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1h