Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g polędwicy wołowej, w kawałku
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 12 liści bazylii, świeżej
- 800 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1640 kJ / 393 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz. 10 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1h 40min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min