![Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/80436.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g polędwicy wołowej, w kawałku
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 12 liści bazylii, świeżej
- 800 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1640 kJ / 393 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wołowa z warzywami
50 分钟
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 Std. 55 Min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz. 45 min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 Min
Wołowina z pieczarkami
30min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 Std. 10 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 Min