Warzywa w sosie holenderskim

Warzywa w sosie holenderskim

3.9 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Warzywa
  • wody
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
    650 - 750 g
  • kalarepy pokrojonej w słupki
    500 g
  • marchewki pokrojonej w plasterki
    500 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    150 g
    150 g zielonego groszku, świeżego
Sos holenderski
  • białego wina
    60 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    30 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • żółtka
    4
  • cukru
    2 łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • jogurtu naturalnego
    100 g
  • liści bazylii, świeżych pociętych w paski
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 483 kcal / 2020.9 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 55.7 g
Błonnik 12.7 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 1312.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...