
Urządzenia i Akcesoria
Warzywa w sosie holenderskim
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Warzywa
-
wody500 g
-
soli1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych w ćwiartki650 - 750 g
-
kalarepy pokrojonej w słupki500 g
-
marchewki pokrojonej w plasterki500 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej150 g
Sos holenderski
-
białego wina60 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego30 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
żółtka4
-
cukru2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
jogurtu naturalnego100 g
-
liści bazylii, świeżych pociętych w paski15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483 kcal /
2020.9 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
25.3 g
Węglowodany
55.7 g
Błonnik
12.7 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Sód
1312.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OSZCZĘDNIE
9 Przepisów
Polska
Polska