Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z mielonym kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
20 g ryżu białego
-
400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
100 g wody
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
4 cebule dymki pokrojone na 2 cm kawałki
-
4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
24 liści mięty, świeżych
-
1 - 2 łyżki sosu rybnego
-
1 łyżkę soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
100 g ogórka pokrojonego na 3 mm półplastry
-
50 g kiełków fasoli, świeżych, lub konserwowych, uprzednio odsączonych z zalewy50 g kiełków soi, świeżych lub konserwowych, uprzednio odsączonych z zalewy
-
2 sałaty rzymskie tylko liście, bez twardych części, pokrojone na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
445.3 mg
Białko
25.9 g
Kalorie
774.7 kJ /
185.2 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 godz. 15 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 min
Sałatka z grillowanym indykiem
20 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.