Zucchini pistachio loaf

Zucchini pistachio loaf

4.3 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    60 g
  • Parmesan cheese cut into pieces
    30 g
  • shelled unsalted pistachio nuts chopped, plus extra for sprinkling
    2 tbsp
  • almonds (activated, roasted or raw - see Tips)
    220 g
  • zucchini trimmed and cut into pieces
    350 g
  • eggs
    4
  • milk of choice (see Tips)
    70 g
  • chia seeds
    30 g
  • wholemeal spelt flour
    150 g
  • baking powder
    2 tsp
  • sea salt (optional - see Tips)
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 197.1 kcal / 828 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 7.9 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...