Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g dried yellow split peas
- boiling water, for soaking
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 45 g ghee
- 200 g brown onion, cut into wedges (approx. 4 cm)
- 10 fresh curry leaves
- 2 cardamom pods, crushed
- ½ tbsp garam masala (see Tips)
- 110 g tandoori paste (see Tips)
- 2 tsp curry powder
- ½ tsp ground turmeric
- 2 pinches ground black pepper
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 bunch fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded
- salt, to taste
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- cooked rice (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2399.8 kJ / 571.4 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 17.1 g
- Sód
- 1455.4 mg
Alternatywne przepisy
Palak paneer
45 Min
Hearty lentil chilli
50min
Vegetarian chilli
35min
Gwinganna biryani (TM6)
25h 20 min
Ancho chilli and black bean stew
40 Min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Summer dahl
35min
Lentil curry (dahl)
30min
Pulse and pumpkin curry
30min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5 Std. 40 Min
Sabji (vegetable) curry
30min
Tomato and lentil dahl
35min