Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 70 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (3-4 cm)
- 120 g self-raising flour, plus extra for dusting
- 2 pinches sea salt
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 200 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 40 g unsalted butter
- 140 g spring onion/shallot, trimmed, white part cut into halves; green part cut into thin slices
- 100 g flaked almonds
- 1 tbsp wholegrain mustard
- 2 egg yolks
- 1 egg
- 1 tsp dried marjoram
- 2 tbsp full cream milk
Creamy tofu dressing
- 200 g extra virgin olive oil
- 3 garlic cloves
- 150 g silken tofu
- 1 tbsp seeded wholegrain mustard
- 60 g balsamic vinegar
- 2 tbsp miso paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3305 kJ / 786.8 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 70.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1044.3 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2h 15min
Black bean enchiladas
1h 20 min
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Mushroom croustade
1 Std. 35 Min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Courgette strudel
1h 20 min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 Std. 40 Min
Mushroom tart
50min
Flaky filo fingers
1 Std. 30 Min
Spinach and feta galette
1h 50min
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Filo spinach slice
55 min