Beetroot, pear and blue cheese salad
TM6 TM5 TM31

Beetroot, pear and blue cheese salad

4.6 (41 ocen)

Składniki

  • 1 tbsp butter
  • 50 g pecan nuts
  • ½ orange, zest only, no white pith (opcjonalnie)
  • 2 tbsp macadamia oil
  • 1 tsp honey
  • 1 tbsp apple cider vinegar
  • 800 g water
  • 800 g raw beetroot, peeled and cut into cubes (2 cm)
  • 200 g fresh green beans, trimmed and cut into halves
  • 120 g rocket leaves
  • 100 - 200 g blue cheese, thinly sliced
  • 1 pear, thinly sliced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2237 kJ / 533 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
39 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Błonnik
12 g
Sód
681.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy