Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp butter
- 50 g pecan nuts
- ½ orange, zest only, no white pith (opcjonalnie)
- 2 tbsp macadamia oil
- 1 tsp honey
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 800 g water
- 800 g raw beetroot, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 200 g fresh green beans, trimmed and cut into halves
- 120 g rocket leaves
- 100 - 200 g blue cheese, thinly sliced
- 1 pear, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2237 kJ / 533 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 681.3 mg
Alternatywne przepisy
Melted Brie with basil and lemon pesto
30min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1hod.
Fresh fennel salad
10min
Asparagus and broad bean salad
25min
Tomatoes with wasabi dressing
10min
Carrot, feta and mint salad
40 Min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 Min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Quinoa salad with mango salsa
1hod.
Citrus seafood salad
1hod.
Zingy avocado and lime dip
10min