Urządzenia i Akcesoria
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
35 pieces
Składniki
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
-
red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded2
-
eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways1
-
olive oil plus extra for drizzling40 g
-
garlic clove1
-
fresh red chilli deseeded if preferred1
-
pitted Kalamata olives6
-
fresh flat-leaf parsley leaves only4 sprigs
-
salt2 pinches
-
ground smoked paprika2 pinches
-
lemon juice20 g
Cauliflower and fennel nuggets
-
water500 g
-
cauliflower florets150 g
-
fennel bulb trimmed and cut into slices150 g
-
cheddar cheese cut into cubes (3-4 cm)100 g
-
spring onions/shallots (approx. 60 g), trimmed and cut into quarters3
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra (optional) to serve2 sprigs
-
garlic clove1
-
olive oil20 g
-
breadcrumbs100 g
-
Dijon mustard1 tsp
-
egg1
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
nutritional yeast2 tsp
-
pine nuts40 g
-
lemon cut into wedges, to serve (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
142.8 mg
Białko
2 g
Kalorie
244.8 kJ /
58.3 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hommus
15 min
Fig and walnut bread
3 godz. 20 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Artichoke and bean ragout
1 godz. 30 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Baked beans
13 godz. 25 min
Falafel with beetroot hommus
20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1 godz. 15 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min