Urządzenia i Akcesoria
Fig and walnut bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 portions
Składniki
-
flaxmeal (see Tips)1 tbsp
-
filtered water plus an extra 3 tbsp230 g
-
dried figs cut into pieces150 g
-
dried apricots cut into pieces50 g
-
walnuts100 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
extra virgin olive oil for greasing
-
wholemeal spelt flour plus extra for dusting340 g
-
mixed spice2 tsp
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.8 g
Kalorie
925 kJ /
220.2 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Maca chocolate bark
50 min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 godz. 30 min
Jewelled quinoa salad
1 godz. 35 min
Creamy coconut yoghurt
18 godz.
Vanilla cashew yoghurt
24 godz. 15 min
Cashew cheddar cheese
3 godz. 10 min
Sun-dried tomato and pepita bread
2 godz.
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Courgette strudel
1 godz. 20 min
Miso soup
30 min
No-bake coffee cake
7 godz. 30 min
Nut and seed butter
10 min