Urządzenia i Akcesoria
Fig and walnut bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 portions
Składniki
-
flaxmeal (see Tips)1 tbsp
-
filtered water plus an extra 3 tbsp230 g
-
dried figs cut into pieces150 g
-
dried apricots cut into pieces50 g
-
walnuts100 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
extra virgin olive oil for greasing
-
wholemeal spelt flour plus extra for dusting340 g
-
mixed spice2 tsp
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.8 g
Kalorie
925 kJ /
220.2 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rustic bread
2 godz.
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Raw pineapple and turmeric cake
5 godz. 20 min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Sesame and chia seed loaf
2 godz. 20 min
Almond quinoa pastry
50 min
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Oatcakes with Moroccan hommus
50 min
Apricot macadamia biscuits
40 min
Quinoa ANZAC biscuits
1 godz.
Pumpkin loaf
1 godz. 45 min
Falafel with beetroot hommus
20 min