Fig and walnut bread

Fig and walnut bread

4.2 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 portions

Składniki

  • flaxmeal (see Tips)
    1 tbsp
  • filtered water plus an extra 3 tbsp
    230 g
  • dried figs cut into pieces
    150 g
  • dried apricots cut into pieces
    50 g
  • walnuts
    100 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • extra virgin olive oil for greasing
  • wholemeal spelt flour plus extra for dusting
    340 g
  • mixed spice
    2 tsp
  • salt
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.8 g
Kalorie 925 kJ / 220.2 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 26.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...