Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gambo di sedano a tocchetti
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di seppie, lavate in acqua e sale, a striscioline
- 60 g di vino bianco secco
- 200 g di pomodori a tocchetti
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 400 g di bietole, le foglie senza la parte bianca, a striscioline
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1 Std.
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Seppie con i piselli
40 Min
Moscardini al limone
30 min
Insalata di totano e piselli al lime
1 Std.
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 Min
Lampredotto
1h 20 min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Stoccafisso con i porri
50 min
Mousse di baccalà
45 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 godz. 10 min
Crostini con fegatini di pollo
40 Min