Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 600 g di bulbi di finocchio a fettine (0.5 cm)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 351.7 kJ / 84.1 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 74 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di finocchi
35min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min
Purè di cavolfiore (vegan)
40min
Purè di carote speziato
50 min
Crema di patate dolci con arachidi e coriandolo
30min
Purè di carote all'olio di oliva
30min
Sformato di finocchi
1h
Crema fredda di piselli con yogurt greco e paprika
1h
Purè di carote arrosto
1h
Gazpacho finocchio e mela
15min
Purè di carote e peperoni arrostiti
25 phút
Vellutata fredda di pomodorini e avocado
20 min