Wersje kompatybilne
Salmone in salsa al curry con anelli di porro croccante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di tranci di salmone fresco, pulito
- 20 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaio di curry in polvere
- ½ cucchiaino di zucchero di canna
- 120 g di yogurt bianco non zuccherato
- olio di semi di arachide
- 80 g di porro a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5117 kJ / 1223 kcal
- Białko
- 135.8 g
- Węglowodany
- 77.2 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 2681 mg
Alternatywne przepisy
Salmone balsamico su noodles di zucchine
30 min
Filetti di salmone con crema di zucca
35min
Tranci di tonno in crema alla cipolla
40min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35min
Salmone miele e yogurt greco
40min
Insalata salmone, spinaci, noci e melagrana
40min
Salmone glassato al curry con fagiolini (per 2 persone)
40min
Filetti di salmone, asparagi e salsa olandese (Bimby Friend)
30 min
Salmone, asparagi e riso al Varoma
45 min
Rombo pomodoro e nocciole
1h
Salmone con salsa bernese e asparagi
50 min