Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1200 g di acqua
- 200 g di lenticchie secche
- 200 pomodorini ciliegia in quarti
- 1 cipolla rossa a fette sottili (1-2 mm)
- 8 - 10 foglie di menta fresca, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 min
Insalata di quinoa con fagioli e formaggio di capra
20 min
Cereali misti con taccole e sgombri
40 min
Insalata di riso nero al profumo di cannella
45 Min
Insalata rossa
35 Min
Tabulè di quinoa e tonno
40 min
Insalata di quinoa e lenticchie
35 Min
Insalata di quinoa con pomodori e spinaci
30 min
Sorgo con mandorle e peperoni (vegan)
50 menit
Insalata di taccole e ceci in vasetto
35 Min
Insalata di quinoa colorata
35 Min
Insalata di riso rosso e mele
50 menit