Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1200 g di acqua
- 200 g di lenticchie secche
- 200 pomodorini ciliegia in quarti
- 1 cipolla rossa a fette sottili (1-2 mm)
- 8 - 10 foglie di menta fresca, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35min
Cous cous veloce con verdure crude
20min
Cous cous con dadolata di verdure e ceci
40min
Couscous integrale con lenticchie e menta
30 Min
Couscous con albicocche, noci, feta e verdure miste
1h 15min
Cous cous dell'orto
30 Min
Insalata di patate, ceci e spinaci
1 Std.
Insalata di cous cous carote, ceci e curry
20min
Burger speziati di quinoa e cannellini
45min
Insalata di cous cous con melanzane e peperoni
35min
Tabulè di quinoa e tonno
40min