Insalata di lenticchie e menta

Insalata di lenticchie e menta

4.7 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 30 g di succo di limone spremuto fresco
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1200 g di acqua
  • 200 g di lenticchie secche
  • 200 pomodorini ciliegia in quarti
  • 1 cipolla rossa a fette sottili (1-2 mm)
  • 8 - 10 foglie di menta fresca lavate ed asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12 g
Kalorie 1234 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 15.6 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 28.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...