Zuppa di ceci e castagne

Zuppa di ceci e castagne

4.6 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di castagne peso lordo (vedere varianti)
  • 2 spicchi di aglio senz'anima
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodori pelati sgocciolati
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 200 g di ceci in scatola scolati
  • 800 g di acqua
  • 1 pizzico di peperoncini piccanti rossi (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.1 g
Kalorie 1389 kJ / 332 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 10.6 g
Węglowodany 43.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...