Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di castagne, peso lordo (vedere varianti)
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori pelati sgocciolati
- 1 cucchiaino raso di sale
- 200 g di ceci in scatola, scolati
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di peperoncini piccanti rossi (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1389 kJ / 332 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35p
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1h
Pasta e ceci
40 min
Cacciucco di ceci
50min
Minestra di riso e ceci
30 min.
Trippa alla trasteverina
45 min
Zuppa di ceci e rosmarino
1h
Calzoncini con i ceci
2h 15min
Vellutata fredda di fave e ricotta
55min
Zuppa di castagne
1h
Ciambelline al vino rosso
1h