Vellutata di fagiolini con pollo croccante

Vellutata di fagiolini con pollo croccante

4.3 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

Pastella
  • 2 uova
  • 200 g di birra chiara
  • 160 g farina tipo 00
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
Vellutata di fagiolini
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di burro
  • 100 g di patate pelate e a tocchetti (1-2 cm)
  • 400 g di fagiolini verdi freschi a tocchetti
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 400 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti (2-3 cm)
  • olio di arachidi
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 438.5 mg
Białko 39 g
Kalorie 2280.3 kJ / 545 kcal
Tłuszcz 20.9 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 46.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...