Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti

Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti

4.6 111 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 porzioni

Składniki

  • 10 g di burro + q.b.
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino rosso piccolo
  • 250 g di cavolo nero lessato e a listarelle (2 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
Polenta
  • 400 g di farina di mais bramata
  • 1600 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale grosso
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
    25 g di burro
Terminare la preparazione
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 300 g di Taleggio a tocchetti (2 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14 g
Kalorie 1669 kJ / 399 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...