Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al mango
- 250 g di polpa di mango a pezzi
- 15 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- 25 g di miele
- 1 cucchiaino di senape
- 1 pizzico di sale
Cottura a vapore
- 3 zucchine a rondelle (spessore 2 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 500 g di acqua
- 200 g di code di mazzancolle pulite
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 171 kJ / 41 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di gamberi e mango (per 2 persone) (senza glutine)
30 Min
Spiedini di pesce con verdure al vapore e salsa ai cetrioli
50 Min
Cannocchie al Varoma
55min
Pollo con cavolfiori tricolore con olio aromatizzato ai pepi
4h
Nuvola di zucchine con gamberoni alla curcuma
45 Min
Filetti di orata al tè e zenzero con fagiolini
40 Min
Filetto di manzo a bassa temperatura
1 Std. 10 Min
Tartare al tonno e avocado
1 Std. 15 Min
Gamberoni con avocado e yogurt
35min
Riso basmati mango e gamberi
45 Min
Mazzancolle su salsa yogurt e pomodorini confit
2 Std. 10 Min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min