Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 4 zucchine tonde, lavate
- 2 porri, la parte bianca, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
- 120 g di Fontina a dadini
- 50 g di uvetta sultanina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481 kJ / 354 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 149.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40min
Melanzane ripiene light
1u.
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2u.
Zucchine ripiene
1h 10min
Fiori di zucca ripieni
1u.
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30 min
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40min
Sformatini di fiori di zucca
1h 30 min
Zucchine alla menta
30min
Gnocchi allo zafferano con sugo al radicchio
1h 30 min
Frittata con carciofi
40min
Peperoni baby ripieni
20min