Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 150 g di farina tipo 00
- 70 g di burro a pezzi
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 40 g di acqua
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di porro a pezzi
- 200 g di piselli freschi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 uova
- 200 g di formaggio primo sale a spicchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 229 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1 Std. 20 Min
Quiche ai finocchi e porri
1 Std. 10 Min
Torta salata agli spinaci
1 Std. 30 Min
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Quiche porri e prosciutto
1 Std. 45 Min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 Min
Quiche di spinaci e speck
2 Std.
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1 Std.
Torta salata con melanzane e pomodoro
1 Std.
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 Std.
Crostata salata di spinaci
1 Std.