Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di vino bianco secco
- 5 cucchiaini di capperi sotto sale, sciacquati ed asciugati
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 4 filetti di triglia rossa di scoglio freschi (600 g circa), puliti
- 160 g di olive verdi denocciolate
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Orata al sale
40min
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40min
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Dentice agli agrumi
45min
Polpo in rosso
35min
Sgombri all'agro
1h 45min
Sarde a beccafico
35min
Calamari cipolle e patate
50min
Moscardini al limone
30min