Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla rossa, in quarti
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di radicchio rosso di Verona a listarelle
- 50 g di uvetta, precedentemente ammollata in acqua e ben strizzata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fette di lonza di maiale
- 16 fette pancetta coppata
-
8
fette di scamorza
lub 8 fette di scamorza affumicata - 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 76.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Bocconcini di tacchino piselli e bacon
45min
Lonza alla salvia
1 Std. 10 Min
Rollè di pollo e radicchio
45min
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30min
Straccetti di pollo con erbe e pinoli
25min
Involtini di tacchino con riso basmati
40min
Pollo alla birra con verdure
1h
Involtini di manzo con patate
1 Std. 40 Min
Involtini di vitello al vapore con insalata verde veloce
40min
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30min
Trota estiva
50min
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5min