Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pecorino a pezzi
- 100 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 50 g di gambo di sedano a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 250 g di verza a listarelle
- 100 g di funghi champignon tagliati a fette
- 100 g di fagioli borlotti, ammollati in acqua per 12 ore e scolati
- 50 g di ceci secchi, ammollati in acqua per 12 ore e scolati
- 50 g di lenticchie decorticate, ammollate in acqua per 12 ore e scolate
- 850 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- 300 g di pasta tipo ditalini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppetta di ceci
45 min
Zuppa di patate e carciofi
1óra
Minestra lenticchie e spinaci
50min
Cacciucco di ceci
50min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1óra 10p
Zuppa di ceci e cicoria
1óra
Jota triestina
2óra
Pancotto con cime di rape
40 min
Zuppa del nord
1óra 10p
Antica minestra ai broccoletti
45 min
Zuppa di grano con verdure
45 min
Zuppa patora
1h 20min