Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 limoni, il succo spremuto fresco
- 4 carciofi
- 550 g di acqua
- 300 g di fave surgelate, scongelate
- 200 g di piselli surgelati, scongelati
- 200 g di taccole, a pezzi
- 4 spicchi di aglio
- 270 g di rapa, pelata e a pezzi (1-2 cm)
- 270 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
- 4 cipollotti, senza la parte verde, a pezzi
- 60 g di burro a pezzi
-
2
cucchiaini di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 100 g di vino bianco
- 1 cucchiaio di dragoncello
- 250 g di fagioli neri in scatola, sgocciolati
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1818 kJ / 433 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 31.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagioli in umido
1 Std. 30 Min
Fagioli rossi in umido
1 Std. 20 Min
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Broccoli e salsiccia
30 Min
Zuppa di fave
50 Min
Mezze penne in fantasia di verdure al Varoma
1h 15min
Riso basmati, fave e piselli
1 Std. 30 Min
Verdurine in insalata con formaggio di capra
35min
Fave in umido
1 Std.
Insalata di riso rosso
1 Std.
Insalatona di fagiolini, tonno e uova
30 Min
Insalata di riso con zucchine e menta
30 Min