Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 foglie di menta fresca, lavate
- 2 pizzichi di sale
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di vino bianco secco
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di scorfano freschi (600 g circa), puliti
- 300 g di zucchina a rondelle (2 mm circa)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35min
Filetti di merluzzo con contorno di cavolo nero
1h
Salmone e carciofi al Varoma
55min
Filetto di nasello con contorno di finocchi e arance
30 min
Scorfano al cartoccio con patate viola
35min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Baccalà gratinato
50min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 min
Filetti di cernia e verdure allo zenzero al cartoccio
40 min
Spigola con uvetta e pinoli
45 min
Salmone al cartoccio con salsa al melograno, fonduta di porri e patate al vapore
55min
Tonno allo zenzero e melagrana
40 min