Thai green curry paste

Thai green curry paste

4.7 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
250 g

Składniki

  • fresh long green chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
    6
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    4
  • fresh coriander leaves only
    3 sprigs
  • fresh lemongrass white part only, cut into pieces (3 cm)
    2 stalks
  • makrut lime leaves
    3
  • shrimp paste to taste (see Tips)
    ½ - 1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground coriander
    2 tsp
  • garlic cloves
    2
  • fish sauce to taste
    2 - 4 tsp
  • peanut oil plus extra if needed
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 250 g

Sód 1472.1 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 1700.8 kJ / 406.5 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 49.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...