Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 3 fresh Kaffir lime leaves
- ½ - 1 tsp shrimp paste, to taste (see Tips)
- 1 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 2 garlic cloves
- 2 - 4 tsp fish sauce, to taste
- 20 g peanut oil, plus extra if needed
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 1700.8 kJ / 406.5 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 1472.1 mg
Alternatywne przepisy
Thai green chicken curry
30min
Thai Green Curry Chicken
30min
Thai red curry paste
15min
Thai Massaman Curry Paste
25min
Thai Green Curry Paste
10 min
Thai Massaman Curry Paste
25min
Thai Green Curry Paste
15min
Beef Rendang
2h 30 min
Madras curry powder
15min
Thai red curry paste
10 min
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min