Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for brushing
- 1000 g beef chuck steak, sinew removed, partially frozen and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 40 g breadcrumbs (see Tips)
- 2 egg yolks
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp salt
- 3 pinches ground black pepper
- 6 round bread rolls, cut into halves and toasted, if desired (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2177.7 kJ / 518.5 kcal
- Białko
- 45.5 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 934.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef tacos
25 min
Classic beef burgers
1h
Chunky bolognese
50min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25min
Sous vide scrambled eggs
35min
Beef and beer pie
1h 40 min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Browned pork mince
20 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Tuatua fritters
45 min
Pulled pork burger
5h