Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for brushing
- 1000 g beef chuck steak, sinew removed, partially frozen and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 40 g breadcrumbs (see Tips)
- 2 egg yolks
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp salt
- 3 pinches ground black pepper
- 6 round bread rolls, cut into halves and toasted, if desired (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2177.7 kJ / 518.5 kcal
- Białko
- 45.5 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 934.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosemary meat pies
3 Std. 30 Min
Classic beef burgers
1hod.
Korean fried chicken
4 Std.
Classic beef burgers
1hod.
Mashed potatoes for two
30min
Hamburger rolls
2 Std. 20 Min
Chicken meatballs with coconut rice
35min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50 min.
Southern-style chicken
40 min
Beef tacos
25min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3 Std. 15 Min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3 Std. 15 Min