Beef cheek Bourguignon

Beef cheek Bourguignon

4.5 272 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    3
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • olive oil
    20 g
  • salted butter
    20 g
  • cocktail onions drained
    150 g
  • salt
    ¼ tsp
  • beef cheeks (approx. 400 g each), trimmed and fatty membrane removed, cut into pieces (7 cm)
    2
  • red wine
    120 g
  • plain flour
    15 g
  • Meat stock paste (see Tips)
    15 g
  • tomato paste
    25 g
  • fresh button mushrooms cut into halves
    120 g
  • fresh Swiss brown mushrooms cut into halves
    100 g
  • carrots cut into slices (approx. 2.5 cm)
    200 g
  • dried bay leaves
    2
  • water
    130 g
  • fresh flat-leaf parsley chopped, for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 796.8 mg
Białko 45 g
Kalorie 2089.2 kJ / 497.4 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...