Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet and sour sauce
- 60 g white sugar
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 100 g pineapple juice
- 1 tsp cornflour
Spring rolls
- 200 g cabbage, cut in pieces
- 3 - 5 sprigs fresh coriander, to taste (optional)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 20 g dried shiitake mushroom, cut into slices
- 150 g spring onions/shallots, trimmed and cut in pieces
- 12 canned water chestnuts, cut into halves
- 150 g carrot, cut into pieces
- 50 g sesame oil
- 100 g pork mince
- 100 g peeled raw prawns, deveined and roughly chopped
- 2 tbsp soy sauce
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground white pepper
- 2 tsp cornflour
- 20 spring roll pastry sheets (see Tips)
- water, for sealing
- oil, for frying
- 1 egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 439.7 kJ / 104.7 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 289.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gyoza meatballs
35 min
Wonton soup
1h
Prawn and mushroom crepes
50 min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15 min
Thai-style grilled pork skewers
7h 25min
Vegetable spring rolls
1óra 10p
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
1h
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Pork and prawn dumplings
55 min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min