Urządzenia i Akcesoria
Tandoori chicken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
Tandoori paste
-
coriander seeds1 tbsp
-
cumin seeds1 ½ tbsp
-
cardamom pod (black)6
-
whole cloves10
-
Kashmiri chilli powder2 tbsp
-
ground turmeric1 tbsp
-
ground cinnamon2 tbsp
-
salt1 tbsp
-
brown sugar60 g
-
tomato paste120 g
-
garlic paste (see Tips)120 g
-
ginger paste (see Tips)80 g
-
olive oil plus extra for preserving200 g
Tandoori chicken
-
water for soaking
-
oil for greasing
-
chicken thigh fillet cut into pieces (3 cm)800 g
-
lemon juice only½
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
natural yoghurt200 g
-
ghee (see Tips)30 g
-
fresh mint leaves for garnishing
-
lemon wedges, to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
688.3 mg
Białko
26.9 g
Kalorie
1515.7 kJ /
360.8 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
10.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bhuna gosht
1h 20min
Tandoori paste
5min
Madras curry powder
15min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Ginger paste
15min
Garlic paste
20min
Chicken tikka masala
1h 10min
Tandoori chicken
1h 35min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Beef madras
1h 30min
Chicken korma
45min