Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jasmine rice, rinsed and drained
- 10 g dried shiitake mushrooms
- 650 g water
- 80 g brown sugar
- 3 cm piece fresh ginger
- 2 garlic cloves
- 7 spring onions/green onions, cut into pieces (2 cm), 1 x thinly sliced to garnish
- 30 g light soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 20 g oyster sauce
- 40 g Chinese cooking wine
- 800 g boneless pork belly, rindless, cut into pieces (2 cm thick x 4 cm)
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6067 kJ / 1450.1 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 108.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1139.2 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Boulangère potatoes
1h 40min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Sticky sesame chicken
40min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min
Chinese-style chicken
25min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1h 40min
Chicken and Chinese sausage rice
50min
Freeform bread with filling
1h 35min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min
Beef and cashew nut yellow curry
25min