Sticky pork belly with jasmine rice

Sticky pork belly with jasmine rice

4.8 145 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • jasmine rice rinsed and drained
    300 g
  • dried shiitake mushrooms
    10 g
  • water
    650 g
  • brown sugar
    80 g
  • piece fresh ginger
    3 cm
  • garlic cloves
    2
  • spring onions/green onions cut into pieces (2 cm), 1 x thinly sliced to garnish
    7
  • light soy sauce
    30 g
  • dark soy sauce
    30 g
  • oyster sauce
    20 g
  • Chinese cooking wine
    40 g
  • boneless pork belly rindless, cut into pieces (2 cm thick x 4 cm)
    800 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • sesame oil
    1 tsp
  • sesame seeds to garnish
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1450.1 kcal / 6067 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 108.6 g
Węglowodany 86.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 39.1 g
Sód 1139.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...