Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garam masala
- 2 cinnamon quills
- 2 cardamom pods
- 2 tbsp coriander seeds
- 10 whole cloves
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 tbsp black peppercorns
- 2 dried bay leaves
Coconut rice
- 300 g jasmine rice
- 700 g water
- 250 g coconut milk
- 1 tsp salt
Curry sauce
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 - 2 fresh long green chillies, deseeded if preferred and cut into pieces
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 50 g coconut oil
- 1 tsp salt
- 6 Roma tomatoes, ripe, cut into halves
- 400 g coconut milk
- 3 fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 2 tsp fish sauce (gluten free)
- 2 tsp palm sugar
- 100 g snow peas, cut into thin slices
- oil, for greasing
- 750 g skinless snapper fillets, cut into portions (approx. 8 cm)
- ground black pepper, to season
- 2 sprigs fresh Thai basil, leaves only, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3789.3 kJ / 902 kcal
- Białko
- 49.8 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.9 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Sód
- 1845.6 mg
Alternatywne przepisy
Thai green chicken curry
30 min
Balti coconut fish curry
50 min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15 min
Lamb saag
1h 30min
Prawn and chicken laksa
40 min
Thai green curry paste
10min
Thai red chicken curry
30 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Coconut turmeric fish curry
40 min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 min