Brioche hot cross buns

Brioche hot cross buns

4.6 177 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 portions

Składniki

Dough
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease
    130 g
  • milk
    200 g
  • dried instant yeast
    2 ½ tsp
  • sugar
    50 g
  • eggs
    2
  • baker's flour plus extra to dust
    500 g
  • ground cinnamon
    1 ½ tsp
  • ground nutmeg
    1 tsp
  • ground cloves
    ½ tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • mixed dried fruit of choice (see Tips)
    250 g
Piping mixture
  • plain flour
    40 g
  • water
    50 g
  • extra virgin olive oil
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch
Syrup
  • water
    40 g
  • sugar
    40 g
  • butter to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 257.8 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 1428.9 kJ / 340.2 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 48.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...