Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 130 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 200 g milk
- 50 g sugar
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cloves
- 1 tsp sea salt
- 250 g mixed dried fruit, of choice (see Tips)
Piping mixture
- 40 g plain flour
- 50 g water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 pinch sea salt
Syrup
- 40 g water
- 40 g sugar
- butter, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1428.9 kJ / 340.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 257.8 mg
Alternatywne przepisy
Hot cross buns
1h 40min
Red and green Christmas shortbread
2h 20min
Quick puff pastry
1h 20 min
Sultana, apple and custard scrolls
4h 30 min
Chocolate hot cross buns
2u. 40min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Boston Bun
2 Std. 45 Min
Brioche burger buns
2h 10min
Basic bread rolls
45min
Portuguese-style custard tarts
40min
Spiced fruit loaf
2h 30 min
Three cheese spinach scrolls
2h 15min