Urządzenia i Akcesoria
Risotto dyniowe z boczkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1220 g wody
-
300 g dyni pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g cebuli szalotki
-
100 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 1 cm kawałki
-
40 g masła
-
320 g ryżu do risotto np. arborio
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g zielonego groszku, świeżego60 g zielonego groszku, mrożonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
-
ser parmezan ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
1452 kJ /
345 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z dynią i serem
50 min