Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
TM6 TM5

Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego

4.6 ( 156 ocen )

Składniki

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
  • 150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 320 g ryżu do risotto np. arborio
  • 100 g białego wina wytrawnego
  • 700 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l)
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 350 g filetów z łososia, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżka koperku, świeżego posiekanego, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
618 kcal / 2605 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
67 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy