Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego

Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego

4.6 164 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    40 g
  • cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
    150 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • ryżu do risotto np. arborio
    320 g
  • białego wina wytrawnego
    100 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l)
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 łyżeczka
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka
  • filetów z łososia, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
    350 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g
  • koperku, świeżego posiekanego, do dekoracji
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 618 kcal / 2605 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...