
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
- 150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto np. arborio
- 100 g białego wina wytrawnego
- 700 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l) - ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 350 g filetów z łososia, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
- 30 g masła pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka koperku, świeżego posiekanego, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 618 kcal / 2605 kJ
- Białko
- 28 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 67 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min
Risotto z krewetkami
45 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Risotto z halibutem
55 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min