Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
TM5 TM6

Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego

4.6 (51 ocen)

Składniki

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli szalotki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 320 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 700 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l)
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 350 g filetów z łososia, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżka koperku, świeżego, posiekanego, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2605 kJ / 618 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy