Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
TM5

Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)

4.6 (210 ocen)

Składniki

  • 250 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 25 g oleju słonecznikowego
  • 200 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 zielona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g mleczka kokosowego
  • 20 g kolendry, świeżej
  • 230 g indyjskiego sera paneer, pokrojonego w 2-3 cm kostkę (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1449 kJ / 346 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
26 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy