Urządzenia i Akcesoria
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
250 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
25 g oleju słonecznikowego
-
200 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka przyprawy garam masala
-
1 łyżeczka soli
-
300 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g mleczka kokosowego
-
20 g kolendry, świeżej
-
230 g indyjskiego sera paneer pokrojonego w 2-3 cm kostkę (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
1449 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Paneer
4 godz. 5 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min