Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g de remolacha cocida
- 500 g de tomate maduro en cuartos
-
50
g de cebolla
lub 50 g de cebolleta - 40 - 50 g de pimiento verde
- 40 - 50 g de pepino
- 1 - 2 dientes de ajo
- 20 g de vinagre
- 200 g de cubitos de hielo
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 1 - 2 cucharaditas de pimienta molida
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de agua fría
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 805 kJ / 193 kcal
- Białko
- 2.15 g
- Węglowodany
- 7.45 g
- Tłuszcz
- 17.05 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho de cerezas con hierbabuena
10min
Gazpacho de manzana verde
10min
Gazpacho de espárragos blancos
1h 5min
Gazpacho de fresas con queso de cabra
5min
Gazpacho verde
10min
Gazpacho de melón
15min
Gazpacho de aguacate
10min
Gazpacho de mango
15min
Sopa fría de pepino y remolacha
10min
Gazpacho de zanahorias
10min
Crema de pepino y aguacate
5min
Gazpacho de remolacha con ensalada de lombarda y queso feta
15min