Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 400 g de judías verdes congeladas redondas
- 50 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 200 g de tomates cherry en mitades
- 1 cucharadita de orégano seco
- 2 pellizcos de sal
- ½ cucharadita de azúcar (opcjonalnie)
-
2
pellizcos de pimienta molida
lub 2 pellizcos de pimienta de Cayena molida - 1 cucharada de hojas de perejil fresco picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 631 kJ / 151 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 401.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisantes con jamón y huevos poché
25 min
Judías verdes con salsa bechamel al curry
30min
Espinacas con patatas
30min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Acelgas y ajetes con huevos
40min
Judías verdes con champiñones y beicon
30min
Judías verdes con tomate
45min
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45min
Espinacas con pasas y piñones
15min
Judías verdes rehogadas y sardinas en papillote
35 Min
Coliflor salteada para dos
25 min
Borrajas y champiñones en conserva rehogados con beicon
20 min