Crema de calabaza y coliflor al tomillo

Crema de calabaza y coliflor al tomillo

4.7 448 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • de cebolleta (en trozos de 2-3 cm)
    75 g
  • diente de ajo
    1
  • pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
    1
  • de aceite de oliva
    30 g
  • de calabaza (en trozos de aprox. 3 cm)
    400 g
  • de ramilletes de coliflor
    300 g
  • pastilla de caldo de verduras
    1
  • de agua
    600 g
  • de requesón
    50 g
    50 g de queso cremoso
  • de tomillo seco
    ½ cucharadita
  • de queso rallado
    20 g
  • de picatostes
    80 g
  • de perejil fresco picado
    1 cucharada

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 143 kcal / 600 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 122.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...