Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 alcachofas frescas grandes (6 si son pequeñas)
-
1 - 2
ramitas de perejil fresco
lub ½ limón - 700 g de agua
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolleta en cuartos
- 1 cucharadita de sal
- 30 g de mantequilla
- pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 801 kJ / 191 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de guisantes
30min
Crema de calabacín y aguacate
30min
Crema de apio
40min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min
Crema de espárragos verdes
40min
Crema de hinojo
30min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1h
Vichyssoise de apio
40min
Vichyssoise
2u. 20min
Crema de champiñones
20min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30min