Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva)
- 250 g de cebolla en trozos (3-4 cm)
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 500 g de setas de cardo frescas en tiras de 2 cm (o setas de ostra)
- 1 cucharadita de pimentón
- 100 g de tomate frito
- 300 g de caldo de verduras
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de comino molido
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 ramita de hierbabuena fresca (solo las hojas, picadas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 14.4 g
Alternatywne przepisy
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45min
Curry de garbanzos y verduras
25min
Estofado de berenjena picante
30min
Alubias con bacalao
30min
Judías blancas con espinacas al azafrán
25min
Potaje de Cuaresma con langostinos
50min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45min
Gurullos con calabaza y pimiento
35min
Curry vegano de berenjenas
50min
Chile sin carne
1 godz.
Coliflor tika masala
30min