Risotto con calabacín y beicon

Risotto con calabacín y beicon

4.7 543 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 raciones

Składniki

  • 300 g de calabacín con piel, cortado en cuartos y luego en trozos de 2 cm
  • 60 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 40 g de mantequilla en trozos
  • 250 g de cintas de bacon de Casa Tarradellas®
  • 320 g de arroz de grano redondo
  • 820 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de verduras
  • 3 - 4 hojas de albahaca fresca picadas
  • ½ cucharadita de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
  • 50 g de queso mascarpone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1292.2 mg
Białko 9.7 g
Kalorie 2283 kJ / 545 kcal
Tłuszcz 36.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Węglowodany 44.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...