Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di salsiccia di Norcia, spellata a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di panna da cucina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 320 g di pasta secca tipo penne
- tartufo nero fresco a scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3351.4 kJ / 801 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Penne alla puttanesca
35min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Tagliolini alla molisana
1h 30min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min
Farfalle risottate alla boscaiola
40min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Strangozzi alla nonna Sabina
2u. 5min
Sugo all'amatriciana
50min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3 Std. 55 Min
Pasta alla carcerata
30min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35min
Pasta alla gricia
30min