Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di salsiccia di Norcia, spellata a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di panna da cucina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 320 g di pasta secca tipo penne
- tartufo nero fresco a scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3351.4 kJ / 801 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti all'amatriciana
35min
Mezze maniche affumicate
25 min
Spaghettoni cacio e pepe
25 min
Spaghetti cacio e pepe
35min
Spaghetti alla carbonara
30min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Penne risottate alla vodka
35min
Torta al testo
1h
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30min
Tagliatelle con salsa al tartufo bianco
30min
Pasta alla gricia
30min