Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)

Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)

4.1 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 1000 g di acqua
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
  • 800 g di cimette di cavolfiore
  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 4 filetti di acciuga sott'olio
  • 2 bustine di zafferano in polvere
  • 20 g di pinoli
  • 30 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
  • 350 g di pasta secca tipo bucatini
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 527 kcal / 2205 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 77.9 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...