Farfalle ai peperoni e tonno

Farfalle ai peperoni e tonno

3.2 86 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 2 filetti di acciughe sott'olio sgocciolati
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 150 g di peperoni rossi pulito e a pezzi (1 cm circa)
  • 690 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 320 g di pasta secca tipo farfalle
  • 240 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 289 mg
Białko 28.4 g
Kalorie 2128 kJ / 508.3 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 60.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...