Paccheri risottati con carciofi alla carbonara

Paccheri risottati con carciofi alla carbonara

4.3 140 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    50 g
  • scalogno a metà
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di pancetta affumicata a cubetti
    150 g
  • cuori di carciofo a spicchi
    5
  • di vino bianco
    50 g
  • di acqua
    600 g
  • sale q.b.
  • di pasta secca tipo paccheri
    350 g
  • uova
    2
  • foglie di basilico fresche q.b. per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 600 kcal / 2510 kJ
Białko 27.4 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 65.1 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...