Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta

Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta

4.4 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di ricotta salata a pezzi (2-3 cm)
    40 g
  • di scalogno
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di prosciutto cotto a dadini (1-2 cm)
    200 g
  • di cuori di carciofo a spicchi
    200 g
  • di acqua
    750 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe macinato fresco
    1 pizzico
  • di pasta secca tipo penne di ottima qualità
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 464 kcal / 1941 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 65.2 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...