Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaino di timo fresco, le foglioline
- 50 g di cipolla
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cuori di carciofo
- 100 g di polpa di zucca a dadini (1 cm)
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1 cucchiaino di sale
- 600 g di acqua
- 300 g di pasta tipo penne
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 Min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 Min
Fusilli ai carciofi e piselli
30 Min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 Min
Pasta risottata con zucca e piselli
40 Min
Pipette primaverili
45 Min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 Min
Fusilli, carciofi e cacio
40 Min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 Min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 Min
Tortiglioni piccanti risottati zucchine, gamberoni e curcuma
40 Min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 Min